200 g pokrojonych w plasterki truskawek + 2 całe truskawki
100 g malin
1/2 szklanki mleka 0,5% tłuszczu
1 szklanka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
1 szklanka lodu
1 łyżka miodu
1 łyżka zarodków pszennych
Dodaj mięty i lodu by orzeźwić atmosferę.
Zrzutka
Zrzutka na studia
piątek, 8 lutego 2019
Pieczony filet z łososia
Gotowanie ok. 35 min.
4 filety z łososia
12 przepołowionych pomidorków cherry
sok z 1 cytryny + 4 ćwiartki cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
3 małe gałązki świeżego tymianku
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
200 g pokrojonych w słupki marchewek
200 g róż brokułów
4 filety z łososia
12 przepołowionych pomidorków cherry
sok z 1 cytryny + 4 ćwiartki cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
3 małe gałązki świeżego tymianku
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
200 g pokrojonych w słupki marchewek
200 g róż brokułów
Kokardki z krewetkami
Gotować krewetki 10 min.
375 g makaronu kokardki
50 g masła
2 rozgniecione ząbki czosnku
sok i drobno starta skórka z 1 cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
450 g dużych (tygrysich), oczyszczonych z pancerzy i wnętrzności krewetek
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
375 g makaronu kokardki
50 g masła
2 rozgniecione ząbki czosnku
sok i drobno starta skórka z 1 cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
450 g dużych (tygrysich), oczyszczonych z pancerzy i wnętrzności krewetek
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Subskrybuj:
Posty (Atom)