Na 4 porcje:
50 dag białego sera
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szklanka mąki pszennej
2 szklanki ziemniaków
Skwarki cebuli
skwarki słoniny
sól
2 łyżki oliwy do wody
Gotować po wypłynięciu przez 5 min
Zrzutka
Zrzutka na studia
wtorek, 16 stycznia 2018
Omlet drwala
5 dużych jajek
5 łyżek mleka
olej do smażenia
Farsz:
oliwa
2 czubate łyżki pokrojonej. w kostkę słoniny
2 cebule
łyżka koncentratu
szczypta tymianku
słodka papryka
sól
pieprz
lubczyk
5 łyżek mleka
olej do smażenia
Farsz:
oliwa
2 czubate łyżki pokrojonej. w kostkę słoniny
2 cebule
łyżka koncentratu
szczypta tymianku
słodka papryka
sól
pieprz
lubczyk
omlet smakosz
por - biała część
łyżka masła
sól
pieprz
słodka papryka
łyżka pikantnego ketchupu
4 jajka
4 łyżki mleka
łyżka masła
sól
pieprz
słodka papryka
łyżka pikantnego ketchupu
4 jajka
4 łyżki mleka
Gęsinka
2 kg gęsi
1,5 szklanki kaszy perłowej
sól
włoszczyzna
kapelusz borowika
koperek
pieprz
sól
1/2 szklanki jasnego piwa
Dodatki:
kluski na parze
czerwona kapusta
1,5 szklanki kaszy perłowej
sól
włoszczyzna
kapelusz borowika
koperek
pieprz
sól
1/2 szklanki jasnego piwa
Dodatki:
kluski na parze
czerwona kapusta
Kaczka cud - miód
2 piersi dużej kaczki
szklanka musu jabłkowego
2 łyżki płynnego miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
sól
pieprz
oliwa
kieliszek białego wina
sok z cytryny
skórka z cytryny
szklanka musu jabłkowego
2 łyżki płynnego miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
sól
pieprz
oliwa
kieliszek białego wina
sok z cytryny
skórka z cytryny
Kurcze pieczone
Młody kurczak do 80 g
słonina
sól
przyprawa do kurczaka
masło
Farsz:
2 łyżki rodzynek
łyżka koniaku
2 kopiaste łyżki bułki tartej
wątróbka z kurczaka
serce z kurczaka
3 jajka
jajko
sól
pieprz
Piec przez 25-30 min w żaroodpornym naczyniu
Dodać ziemniaki lub frytki i mizerię
słonina
sól
przyprawa do kurczaka
masło
Farsz:
2 łyżki rodzynek
łyżka koniaku
2 kopiaste łyżki bułki tartej
wątróbka z kurczaka
serce z kurczaka
3 jajka
jajko
sól
pieprz
Piec przez 25-30 min w żaroodpornym naczyniu
Dodać ziemniaki lub frytki i mizerię
Pasztet mięsno - grzybowy
50 dag gotowanego mięsa
marchew z bulionu
2 grube plastry gotowanego boczku
2 cebule
25 dag wątroby
25 dag pieczarek
2 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól
pieprz
pieprz cayenne słodka papryka
zioła prowansalskie
Do formy:
tłuszcz
bułka tarta
oliwa
Piec 180 stopni przez godzinę
marchew z bulionu
2 grube plastry gotowanego boczku
2 cebule
25 dag wątroby
25 dag pieczarek
2 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól
pieprz
pieprz cayenne słodka papryka
zioła prowansalskie
Do formy:
tłuszcz
bułka tarta
oliwa
Piec 180 stopni przez godzinę
Subskrybuj:
Posty (Atom)